Избрани са участниците в програмата „Обучение за обещаващи лидери в образованието” – 2012

За първи път десет учители от цялата страна ще вземат участие в триседмично обучение в САЩ по програмата „Младите лидери на България” – компонент „Обучение за обещаващи лидери в образованието” от 17 септември до 5 октомври 2012

Фондация „Америка за България” и Институтът за международно образование (Ню Йорк) имат удоволствието да обявят избраните учители, които ще участват в триседмично обучение в САЩ по програмата „Младите лидери на България” – компонент „Обучение за обещаващи лидери в образованието”.

Програмата предоставя на 10 високомотивирани млади учители краткосрочно професионално обучение в САЩ, фокусирано върху най-новите образователни методи и практики в САЩ и използването на технологиите за качествена промяна на обучението. Участниците в програмата бяха избрани чрез конкурс – писмена кандидатура и устно интервю.

Жури в състав: Мери Уорд, преподавател в Американския колеж в София; Марияна Генчева, преподавател по английскки език; и Стивън Саливън, декан в Американския университет в България оцени всички 33 кандидатури и определи следните участници:

Веселина Младенова, Езикова гимназия „Йоан Екзарх”, Враца
Даниела Узунова, ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, Разград
Даница Цонева, 18 СОУ „Уилям Гладстоун”, София
Десислава Николова, 18 СОУ „Уилям Гладстоун”, София
Десислава Панева-Маринова, 119 СОУ „Михаил Арнаудов”, София
Диана Лилова, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, Плевен
Надя Стойнова, СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, Благоевград
Светлана Михайлова, 127 СОУ „Иван Денкоглу”, София
Станимира Паскова, СОУ „П. Р. Славейков”, Кърджали
Юлия Каназирева, СОУ „Петър и Иван Каназиреви”, Разлог

Благодарим на всички кандидати за интереса към нашата програма, за високото им професионално ниво, за тяхната отдадедност на образователната мисията, както и за амбицията им да прилагат нови и съвременни образователни методи и практики в българските училища.

Програмата „Младите лидери на България” е изцяло финансирана и разработена от Фондация „Америка за България” и се администрира от Института за международно образование в Ню Йорк.

Sign Up Here

Never miss a story from ABF.

Sign Up Here

Never miss a story from ABF.