Избрани са финалистите в конкурса „Училище на бъдещето”

Фондация „Америка за България” има удоволствието да обяви финалистите в конкурса „Училище на бъдещето” за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес:

137 СОУ „Ангел Кънчев” – София
19 СОУ „Елин Пелин” – София
2 СОУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище
32 СОУ „Св. Климент Охридски” – София
Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен
ЕГ „Пейо Яворов” – Силистра
МГ „Др. Петър Берон” – Варна
ОУ „Димитър Петров” – Сливен
ОУ „Отец Паисий” – Силистра
ОУ „Св. Климент Охридски” – Бургас
ПМГ „Акад. Боян Петканчин” – Хасково
ПМГ „Яне Сандански” – Гоце Делчев
Софийска математическа гимназия – София

В следващата фаза на конкурса, тринадесетте финалисти ще бъдат поканени на представяне, в което да защитят идеята си и ще бъдат посетени от екип на Фондацията. От тях пет училища ще бъдат избрани за финансиране на стойност до 200 000 лв. на проект.

В конкурса, обявен през септември 2013, се включиха 220 училища от 98 различни населени места в страната, от които 185 покриха всички изисквания и бяха разгледани и оценени от Фондация „Америка за България”.

Най-много проектни предложения постъпиха от училища в София – 26, Пловдив – 13, Варна – 10, Бургас – 5, Стара Загора – 5, Габрово – 4, Смолян – 4, Видин – 4, Добрич – 3, Нови Пазар – 3, Русе – 3, Силистра – 3 и Сливен – 3.

Благодарим на всички училища, които вложиха мисъл и енергия, за да разработят идеи за модернизация на учебната среда в България!

Sign Up Here

Never miss a story from ABF.

Sign Up Here

Never miss a story from ABF.