Малките герои на Пирогов

„Малките герои“ e инициатива на Фондация „Америка за България“ за преобразяване на детското отделение на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства. Децата се очароват от приказни герои. Тези герои се борят със злодеи и разбойници, впускат се в грандиозни приключения и показват смелост на места и в ситуации, за които само може да си представяме. Героите са и модели за подражание – те могат да насърчават и вдъхновяват децата, да повдигнат самочувствието им и да ги накарат да се чувстват силни, с контрол над заобикалящата ги среда. Това е особено важно, когато едно дете е изправено пред сериозно заболяване, което изисква хоспитализация. Изведнъж детето се озовава в една странна среда, пълна с тревога и с много неизвестни. Вместо да се чувства малко, безпомощно, смутено и обзето от страх, “малкият герой” ще завладее въображението на детето и ще му помогне да намери сили и увереност, за да се изправи пред неизвестното.

Горди сме, че с партньорите си от ИКЕА България, UniCredit Bulbank, AstraZeneca Pharmaceuticals, Градът Медиа Груп, Tribal Worldwide Sofia и LHSA+DP New York поставихме началото на „Малките герои на Пирогов“.  Вижте повече от събитието за официалното представяне пред медиите, състояло се на 21 февруари в Детски научен център „Музейко“ от „По света и у нас” на Българската национална телевизия ТУК.

Лий Сколник, основател на архитектурно бюро LHSA+DP в Ню Йорк, водеща американска фирма за архитектура и дизайн на сгради, свързани с деца и автор на дизайна на „Музейко“ и арх. Николай Трайков от Фондация „Америка за България“ разказват за замисъла и дизайна на „Малките герои на Пирогов“ в Денят започва по БНТ ТУК

Проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов“ смята, че чрез тази инициатива ще се създаде антистресова среда за всички деца. Това ще бъде полезно както за малките пациенти, така и за техните родители.  Вижте повече ТУК от България On Air. 

 

Sign Up Here

Never miss a story from ABF.

Sign Up Here

Never miss a story from ABF.